Voedselbossen in de praktijk

De basis voor de Green Deal wordt gevormd door de praktijk: voedselbossen die op dit moment aan het groeien zijn. In deze voedselbossen wordt gemeten, geteld,  geëxperimenteerd en geoogst. De Green Deal bundelt en ontsluit de kennis en ervaring die in deze voedselbossen wordt opgedaan. Dit is een lopend proces, waarvan de vruchten ook voor toekomstige voedselbossen worden ingezet. Leer meer over de praktijk van de koplopers, hun voedselbossen, de hier aangeboden cursussen en inspiratie- en kennis video’s.

Praktijk
Cursussen, rondleidingen en plantdagen

Een mooi overzicht van het bij de Green Deal aansluitende cursusaanbod.

Lees meer
Onderzoek
Lezingen en inspiratievideo’s

Laat je verrassen en onderwijzen.

Lees meer
Onderzoek
Voedselbossen op de kaart

Elke dag komen er meer voedselbossen bij. Op deze kaart zie je alle bossen die voldoen aan de Green Deal definitie.

Lees meer

Koplopers

Voedselbossen

2019-03-05T09:12:53+00:00

Ketelbroek

Dit voedselbos begon in 2009 als kale maisakker. Inmiddels is Ketelbroek uitgegroeid tot het oudste, meest bekende, soortenrijkste en meest biodiverse voedselbos van Nederland

2021-01-19T08:06:26+00:00

Landgoed Welna

Voor landgoed Welna zijn vier voedselbosontwerpen gerealiseerd, die specifiek zijn voor voedselbossen in bosbouwgebieden. Het doel is om met dit voedselbos andere landgoederen en natuurorganisaties te inspireren.

2021-01-19T08:24:36+00:00

Roggebotstaete

Sinds 2016 wordt een bestaand stukje bos binnen het landgoed steeds meer omgebouwd tot een voedselbos. Inmiddels is het een plek waar ook boeren uit de omgeving komen om inspiratie op te doen.